Párkapcsolati bizonytalanság: maradj vagy menj?





Ha a kapcsolat válaszútjánál jár, mi segít tisztázni a helyzetet? Útba igazítást adunk, hogy meghozhasd a helyes döntést!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.14.
döntéshelyzet

Bármilyen furcsán is hangzik, a párkapcsolatban fellépő bizonytalanság néha segíthet megtalálni a keresett választ. Csak azokat a javaslatokat fogadd el, amelyek visszhangra találnak benned, a többivel ne törődj!

El tudod képzelni magad mellette öt év múlva? Milyennek látod magatokat? Fotó: Shutterstock

Amennyiben nem tudod, hogy érdemes-e folytatni, akkor fordulj kicsit magad felé és határozd meg, ki vagy és mi a legfontosabb számodra. Tedd fel a kérdést: „Úgy jelenek meg a kapcsolatban, ahogy kellene? Önmagam melyik verziója szeretnék lenni?” Ha úgy érzed, jó az irány, akkor megér minden erőfeszítést a közös jövőtökön való munka. Összpontosíts az alapvető értékrendedre és ha támogatást kapsz, akkor a megfelelő helyen jársz.

Ne felejtsd el megvizsgálni a kapcsolat minőségét. Figyeld meg, hogy hogyan érzed magad a vele töltött idő többségében, megvan-e a vonzalom köztetek. Ha inkább félelmet és negativitást érzel, akkor ideje távozni. Újabb kérdések, amelyeken át kell rágni magad: „Mindketten hajlandóak vagyunk a kemény munkára? Az alapvető értékeink összhangban vannak? Alázatosak vagyunk egymással?” A szeretet önmagában nem elég, ezért most a kommunikáción és a kötelék kialakításán van a hangsúly. A kapcsolatotok bizalomra, tiszteletre, kedvességre és nagylelkűségre épül? Ha egyre ragyogóbban érzed magad mellette és elmondhatsz neki bármit, akkor nyert ügyed van!

Hallgass az intuíciódra és bízz magadban!

Valószínűleg tudni fogod, mikor jött el az ideje, hogy véget vess a kapcsolatnak, hallgass a belső hangodra. Ha a mellette maradás önmagad feladását jelenti és megkönnyebbülnél, ha megszabadulnál ettől a tehertől, akkor ideje lépned. Az is segít dönteni, ha a jövőre koncentrálsz. Képzeld el közös történetetek következő fejezetét, és ezt használd útmutatásul. Mit látsz? Öt-tíz év múlva te is ilyen életet akarsz magadnak? Az is segít, ha megváltoztatod a nézőpontod! Gondold át, hogy szeretnéd-e, ha mondjuk a jövőben valamelyik gyermekednek vagy más szerettednek ilyen kapcsolata lenne. Sikerült dönteni?





Ezeket olvastad már?
Felemészt a stressz és a bizonytalanság? Ezek a gyógynövények segítenek minden bajodon

Felemészt a stressz és a bizonytalanság? Ezek a gyógynövények segítenek minden bajodon

Ennek a két csillagjegynek nagyon rosszul indul a hét

Ennek a két csillagjegynek nagyon rosszul indul a hét

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

„Az orvosok azzal kezdték” – csodát tett, 47 kilót fogyott a magyar édesanya

„Az orvosok azzal kezdték” – csodát tett, 47 kilót fogyott a magyar édesanya

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás